TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 05. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

Cherry Flower

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1701
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133287.34 km
Kolo: 66129.30 km
Cvičení: 5531 h 55 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Cherry Flower

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Start dobrý, teď jen vydržet :-)

20. 07. 2016

Je zřejmé, že nastal ten správný čas na hubnutí, protože zatím nemám s přechodem na zdravější stravování problém. Dokonce jsem vyndala i kuchyňskou váhu a potraviny vážím a zapisuji do koučinku! To se u mě rovná skoro zázraku... číst nějaké popisy a zapisovat jídlo, brrr. Mezitím se prokousávám místo jídlem informacemi na webu, blogy, diskuzemi. Mým velkým strašákem není sladké, ale brambůrky apod. Od malinka jsem spíš na maso než na buchty. ;) Zatím jsem dobře naladěná i díky vám, tak to jde dobře. Uvidíme za týden :D

Den 1. - 98 kg - nemůžu se na sebe ani pořádně podívat, před foťákem prchám, funím jak sentinel, potím se jak vrata od chlíva... no co dál dodávat :D

Den 3. - na výletech bývá 3. den krizový, ale já jsem spokojená. Natáhla jsem si trasu s hůlkami po výsypkách na 45 minut, pěkně se zapotila do kopečka... a vrátila se rudá jak vařenej rak :)) Jen kdyby mi tak netuhly trapézy. Sice jsem je cestou trochu rozcvičovala, ale asi to chce čas. Tři roky nicnedělání jsou setsakra znát. I obyčejná atletická abeceda je teď pro mě nezvladatelný akrobatický výkon :))

Den 8. - 95,8 - pořád tomu moc nevěřím. Za týden 2,2 kila dole. To je ale ten první start, kdy jsem vysadila brambůrky apod. a tělo holt dostalo šok :D Příští týden už bude víc vypovídající. Celý týden se mi dařila aktivita. Buď s holemi kolem rybníka a po výsypkách nebo práce na zahradě. Jen včera si bouřky vyžádaly odpočinkový den, tak jsem aspoň vyžehlila ;) Stravu zatím také docela dobře hlídám, kromě SAFA...  margaríny kvůli tomu ale fakt jíst nebudu. Snad vykoumám něco jiného, jak to upravit. Zatím hledám recepty, co by mi mohlo chutnat a bylo to vyvážené.

Den 14. - 95,3 jupíí - včera večer jsem ale zažila šok, váha si mě vážila až moc a ukázala 96,6!  Tak jsem radši hned vyrazila s hůlkama okolo rybníka. Naštěstí se to ráno zase srovnalo, ale jak zjišťuji, šok je pro mne dobrá motivace :D  Start byl také šokem, když mi váha ukázala 115 kg, pak se sice ukázalo, že se nějak porouchala, ale nastartováno už zůstalo a to jsem moc ráda. Zatím mě drží semaforky, zelené vypadají moc hezky, i když ne vždy se podaří všechny. Ten poslední byl červený ale jen jednou, zasloužený odpočinkový den po boji se senem. :-)

Den 21. - 94,9 - opět pokles, sice o menší kousek, ale je tam :-) Ten čas ale letí, vždyť jsem před chvílí začala a už jedu čtvrtý týden! Zatím držím stravu i pohyb, i když počasí pohybu moc nepřeje. Zahrada je na pletí mokrá a na výsypkách je to kličkovaná mezi loužemi. :-) Zato jsem si ale donesla pár masáků, předem jsem si do ledvinky dala i tašku... co kdyby náhodou ;) S hůlkama a zpocená se houby ale sbírají dost blbě... jak jsem zastavila, měla jsem zamlženo :D  Utřít brýle, sebrat houbu, utřít brýle :D Byly ale dobré, mňam :-)

Den 27. - jsem šťastná, konečně jsem si prodloužila trasu tam, kde jsem před nemocí před pár lety chodila běžně. S hůlkami jsem pochodovala víc než hodinu přes hory a doly a došla jsem :D Jen na obličeji mám teď slanou krustu a barvu dobře vařeného raka :D Zítra je vážení, tak jsem zvědavá...

Den 28. - 93,8 - joo, jde to pořád dolů, už je to znát i na kalhotech. V pase -3 a na bocích - 5 cm. Paráda, jsem šťastná jako blecha, že to jde :-) A to byl tenhle týden s návštěvami a průběžným slavením přítelovo kulatin. No je toho třaslavého na mě ještě pořád dost, ale už to má alespoň ten správný trend :-)

Den 35. - 93,2 - uff, to se mi ulevilo, jde to pořád dolů :-) Žádný spěch, to by moje tělo nedalo, ale hezky postupně. Trochu jsem polevila v zapisování, ale stravu jsem vcelku držela.

Včera jsem byla na celkové reflexní terapii...  No ukázalo mi to, že moje tělo na tom ještě nění zdaleka tak dobře, jak jsem doufala. :-( Stupnici bolesti plošek 10 bych mohla brát za základ a pamatovat si spíš, co mě nebolelo než naopak. Pobrečela jsem si, celý den jsem byla dost k ničemu, ale přebrala jsem aspoň mrazák a lednici. A začala hledat nové recepty. Nutribullet už dorazil minulý týden, to bude výborný pomocník v detoxikaci. Nakoupila jsem i nějaké luštěniny, s těmi jsem se zatím moc nekamarádila, ale zřejmě dozrál čas.

V první chvíli byla moje hlava naprosto dezorientovaná než jsem si dala dohromady, že všechno najednou zkrátka nepůjde a musím začít postupnými kroky. Takže dnes jsem poránu doplnila teplou vodu s citronem. Místo kávičky smoothie, večer namočím čočku a ta bude zítra. Zkusím vymyslet nějaký systém na recepty, které mě zaujmou, aby to nebyla jen naprosto různorodá hromada papírů na poličce. Za týden dám vědět, jak se zadařilo :-)

Den 42. - 92,4 - paráda, želvička metelí dál, i když teď zapisování polevilo, držím jen fitkoučink. Začala jsem si dělat smoothie a přestalo mě bavit zapisovat, co všechno do toho naházím :D Užívám si tvořivost ;) Najela jsem také na ranní sklenici teplé vody s citrónem a duhové elixíry, ať se tělo lépe zbavuje všech těch svinstev, které v sádle byly schované. A že jich po těch chemo tam musí být. Koupili jsme také nakličovací misky, tak zobeme naklíčenou čočku a fazolky. Dají se přihodit do salátu, k masu, kam se mi hodí :D A hned je další zdroj bílkovin se spoustou dalších živin. Ještě mě čeká skamarádit se s pohankou... od praxe v Rusku před mnoooha lety jí mám nějakou zablokovanou...

Den 49. - 92,4 - zaplaťpánbu, váha aspoň setrvává :-) Tenhle týden jsem nevážila a ani se moc nehýbala...  měla jsem narozky a restartovala jsem kuchyň.  Přeorganizovala jsem skřínky, potraviny. Na pohanku zatím nedošlo, ale ranní voda s citronem a alespoň jedno smoothie denně držím. A naklíčené luštěniny také našly své uplatnění. Jen na tu pohanku zatím stále nedošlo :D Na procházku jsem vzala akorát dvakrát štěně, no nevím, jestli to není víc energie než chůze s hůlkami :D Ruku jsem měla vytahanou jak Saxána...  to štěněcí dilema... jít si čuchnout nebo utéct :D

Den 56. - 91,2 - huráá, další kilčo dole! Bohužel tenhle cyklus mít ukončený nebudu, protože jsem se rozhodla také vyzkoušet nový sebekoučink. Úspěšný cyklus to ale byl, protože jsem se dostala skoro na cílovou váhu a i míry se hnuly, přes prsa -1, pas -8, boky -10. Sice jsem pořád asi metrická, ale už se to lepší ;)

Tímto tedy ukončuji tento blog a nastavuji nový cyklus, tentokrát jen na 2 měsíce, protože mě na podzim čekají ještě operace, tak to bude všelijaké. Děkuji všem, kdo jste mi drželi palce :-)

Hodnocení (24 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 07. 2016 12:15
To bylo příjemné čtení, tak ať se ti daří pořád dál !
20. 07. 2016 20:52
Pohanku já vždy jen přidávám, moje jídla jí také muž a tak mu to nemůžu znechutit, já držim palce ať Vám to doře šlape.
17. 07. 2016 13:24
co se týče pohanky, tak tu zrovna nemusím
15. 07. 2016 10:47
Šárko,jde Ti to bezvadně.Já taky ujíždím(když ujíždím) na brambůrkách a hlavně na loupacích burácích.Ty radši doma nemám,jinak jsem schopná sešrotovat i půl sáčku....hrůza!!! Pohanku jsem pro její pachuť odvrhla úplně.Nejde mi přes "jazýček" a tak to přes koleno nelámu.
15. 07. 2016 08:58
Šárko, gratuluji - jedeš jako "tryskomyš" a tak to nevzdávej. Každé deko dole se počítá a na zdraví obráží. :-) Já nyní mám pohybové omezení a tak budu muset omezit i příjem - jinak jdou kilečka nahoru a to bych nerada. :-) Takže držím palečky a přeji stálý optimismus, který z tvého článečku čiší. :-)
13. 07. 2016 14:38
pohanku používám do zeleninových placiček- ala karbanátky. uvařím pohanku, část rozmixuji, osmažím cibulku, nadrtím česnek, sůl, pepř, majoránku vše smíchám a smažím, nebo peču v troubě nasucho, lze nastavit strouhanou zeleninou. Jí mi to doma všichni a pohanku v tom nehledají :)
nebo dávám pohanku jako zavářku do polévek
13. 07. 2016 13:14
A kdy jsi v tom Rusku byla Evi? Já před více než 20 lety na praxi v zemědělství :D Ale viděli jsme i Lenina, tak ještě pár let a můžu začít radit :P
13. 07. 2016 12:00
Jé, pohanku miluji a zrovna ta ruská byla výýýýborná, sladké kaše i naslano (s uzeným), asi jsem měla štěstí. No a jinak koukám, jde ti to výborně, já se nějak stále nemohu "chytit".
06. 07. 2016 11:42
Jde Ti to moc dobře :-) Držím palce, ať se Ti daří i dál!
06. 07. 2016 09:35
Koupila jsem tu světlou, tak uvidím :-) V Rusku to tenkrát byl hnusnej šedivej vařenej fujtajbl a skoro furt :-D
06. 07. 2016 09:27
Téda ty jedeš po výrobě:-)) Jestli ti neleze pohanka,zkus pohankové vločky.Jsou hotové během chvilky,nebo stačí jen namočit.A nemají tu pohankovou chuť.A taky jestli je dáš do mlíka a ne do vody,Tedy jestli máš zafixovanou jejich typickou chuť.
05. 07. 2016 20:52
Je povzbuzující číst,jak vám to jde.Gratuluji a držím palce!
29. 06. 2016 10:27
Díky za podporu, včera jsem byla docela mimo :-( Nějak jsem nečekala, že ten organismus je pořád ještě tolik nakopnutej. Snad jediná reflexní ploška bez bolesti byla srdce... ale co, koneckonců, dobré srdce je základ :-)
29. 06. 2016 10:20
Šárko, jde ti to dobře !
29. 06. 2016 09:55
Jsi sympaťanda a vidím,že jdeš fest za úspěchem.Moc ti fandím :-)
29. 06. 2016 09:51
Vedes si pekne, jen tak dál:-)
23. 06. 2016 06:46
Želvička ti krásně běží, tak ať jí to tempo vydrží hezky dlouho :-)!
22. 06. 2016 22:44
Super, paráda :-)
22. 06. 2016 21:09
Pěkně to ubývá, to je radost:-) Držím palce, ať to jde i dál a i nadšení vydrží!
22. 06. 2016 19:01
Tak tomu říkám úspěch. Moc ti gratuluji a přeji ať se to nezastaví a hezky pokračuje dál. Držím palce. :-)
22. 06. 2016 17:53
No pořád si ještě občas říkám, jestli to není jen to první vyhrání, ale věřím, že když se chce, půjde to i dál :-)
22. 06. 2016 17:50
Moc ti gratuluji, jak jde váha pěkně dolů. To potěší ze, když začne být velké oblečení. Ať se ti daří nadále.
22. 06. 2016 17:45
Jo tak to mě taky napadlo, proč jsem nezačala dřív, ale hlava holt nebyla připravená :-) Teď už jsem se zkrátka rozhodla, všem nemocem navzdory, a ejhle, ono to jde :-)
22. 06. 2016 17:14
Výborné výsledky! Jen tak dál. Mně se taky hubne jedna radost a říkám si, proč jsem to neudělala už dávno...
22. 06. 2016 10:07
Jde Ti to moc dobře :-) Tak jen tal dál! Držím palce!
22. 06. 2016 09:17
Jde ti to skvěle, jen tak dál :-)
16. 06. 2016 12:13
No jde ti to pěkně :-)) Nikdy se nevážím večer - jen ráno a úúúúplně nahá. Vzhledem k mé prostorově výrazné postavě (platí pro délku i šířku) mám denní rozkmit kil až 2 kila - takže vážení večer by mě zabilo. Jen k snídani vypiju 0,5 litru čaje, předtím 0,2 vody na zapití prášků - a mám o 0,7 kg víc.
16. 06. 2016 11:53
Večer váha ukazuje vždycky víc, jak říká Irena, já se vážím jedině ráno a to bez oblečení. Je to rozdíl skoro 1,5 kg, přesně jak píšeš, že ti ukázala ve 14. dni. No vidíš v 21.dni krásný úbytek od počátku ! Jen tak dál, ať se stále daří !
08. 06. 2016 10:17
Večer váha ukazuje vždycky víc, ale zase ses odměnila procházkou s dobrým pocitem :-) Jde ti to fakt skvěle :-)
03. 06. 2016 13:40
jo brambůrky to je taky moje ach jo proč je to tak dobrý :) taky jsem na začátku mam zasebou 3 týdny a dole 4,5 kila moje váha je ale vyší než vaše 115,5 kilo fuj brambůrky :)
01. 06. 2016 20:27
Pomalu dostávám konečně hlad po té dnešní šichtě s hráběma :-) To teda brzy :D
01. 06. 2016 20:25
To jsou super výsledky, hlavně dokáží člověka pořádně "nakopnout" k dalšímu pokračování v hubnutí. držím palce!!
01. 06. 2016 19:59
Sarko, fandim:-)
01. 06. 2016 19:51
Pokud jde o margaríny, obávám se, že tam ty špatné SAFA spíše naženeš. Mám zkušenost s pomazánkovým máslem, stačí jen máznout a měla jsem pak celý den co dělat to dorovnat. Během sebekoučinku jsem ale zrovna s tímto většinou problémy neměla. Ale já zrovna nezapisuju a dnes jsem tomu i s uzeným dala docea zabrat. Spíše zkus chleba namazat nějakým tvarohem, dá se nasolit nakrájet do něho cibulku nebo petrželku.
01. 06. 2016 08:30
Atletická abeceda je takové rozcvičení před vlastním tréninkem... poskoky stranou, pozadu, předkopávání, zakopávání atak. Dřív jsem to s dětičkama zvládala běžně, teď jsem po pár poskocích na umření. Zatím holt zvládám akorát tu chůzi, běh by mě asi zabil :D
30. 05. 2016 11:10
Určitě to časem zvládneš. A co je atletická abeceda?
28. 05. 2016 13:47
Moc držím palce, aby se ti dařilo. Chce to výdrž.
28. 05. 2016 11:02
Když budu vařit já, tak si to samozřejmě zvážím předem, ale tohle vařily dcery, tak jsem to potřebovala nějak zadat :-)
Koeficient jsem tu našla někde v diskuzi.
28. 05. 2016 10:47
Start dobrý :-). S tím masem bych ti poradila, aby sis někdy zvážila porci masa před přípravou a potom hotové - ten koeficient mi nikdy nevyšel tak vysoký (1,5). Záleží i na druhu přípravy. Když máš hotové jídlo, které nenajdeš v databázi, tak dej suroviny odhadem.
28. 05. 2016 10:46
Jé, Šárko dík za koeficient, kdes to našla ?
28. 05. 2016 08:42
Tak jsem to s tím masem dohledala... vařené vynásobím 1,5 a bude to :-)
28. 05. 2016 07:52
Přeji ať se daří :-)
28. 05. 2016 07:38
Hole jsem vybírala podle výšky, ale s trapézy mám problém co si pamatuju... než se dokážu uvolnit, chvíli to trvá a pak mi celý vršek tuhne. Na kole mám to samé a to mám řidítka jak paní radová, abych na těch rukách tolik neležela. :)
28. 05. 2016 00:00
K těm trapézům - nemáš příliš vysoké hole? Jinak ať se dobře šlape:-)
27. 05. 2016 21:57
Já se do toho musím vrhnout s vervou, jinak to zahyne na úbytě :-) Jak jsem se bála semaforků, tak se toho ujal můj logický mozek a vzal to jako výzvu :-)) Dneska jen jeden oranžový za bílkoviny :-)
27. 05. 2016 21:47
Dala ses do toho s vervou! Držím palce v hubnutí a ať se daří vše, co chceš. Už jsi si poradila s horší věcí než jsou nějaká nadbytečná kila.
27. 05. 2016 20:51
Držím palce ať se Ti daří. Díky za vysvětlení "výsypky".
27. 05. 2016 20:36
Kopce máme taky, Krušné hory, k těm je to ale dál, výsypky mám za humny a na chození je to pro mne ideální. A trasu si můžu zvolit podle toho, jak se zrovna cítím.
27. 05. 2016 20:32
Aha, to my u nás nemáme. Ale máme kopce pořádné a to přírodní. Při turistice se často zapotím. To je dobře, že se to u vás rekultivuje.
27. 05. 2016 20:23
Výsypky... no to jsou takové hromady hlušiny po těžbě uhlí. V současnosti jsou už nějakou dobu rekultivované, jsou tam cesty, vysázené stromy. Jak to ale bylo sypané, tak je tam občas docela prudký kopec nahoru a pak zase dolů :-)
27. 05. 2016 20:21
Sári, tak at se darí:-)))
27. 05. 2016 20:16
Maso zapisuji do receptů než začnu vařit v syrovém stavu. V databázi receptů je jen syrové. Jak se zapisuje vařené to nevim, ani jsem to zatím nepotřebovala. Koukám, že jsi do blogu připsala chození . Co to je výsypky ?
27. 05. 2016 19:21
A jak se zapisuje maso? V syrovém a jak ve vařeném stavu?
27. 05. 2016 19:01
Do vlastního receptu potřebuješ napsat všechny ingredience a v gramech a počet porcí. Tak to máš přesně. Když nevíš kolik čeho tak zkus nahoře Jídlo a vaření, zadej hledej: tortila, vyjedou ti recepty od členů Stobu a opis to do večeře, ale členové tam někdy mají chyby.
27. 05. 2016 18:45
No teď zrovna bojuju s tím, jak zadat tortlilu, kterou vyrobily dcery, když nevím kolik čeho tam je :-) Nic špatného, kuřecí maso, zelenina, koření, rajčatový protlak... ale co s tím v sebekoučinku??
27. 05. 2016 17:55
Šárko, určitě se na Stobu brzy zabehnes. Já jsem si na začátku zadala do vlastních receptů pár snídaní a obědu, které často konzumuji a pak stačilo jen na to kliknout a celá snídaně , oběd mi skočil do tabulky, popř. to zkopíruji i do jineho dne.Bez zapisování člověk zpočátku nemá správný poměr BTS a nehubne se.Tak ať se daří !
27. 05. 2016 16:43
Ať ti dobrá nálada vydrží!!!
27. 05. 2016 16:20
Držím palce!
27. 05. 2016 15:06
Šári,to bude dobré,i když to není tak zabavné vše studovat a poznávat,ale nakonec to půjde:-).Mě to nakonec tady mezi ostatními začalo bavit:-):-)Tak ať se daří!!!
27. 05. 2016 10:38
Přeji, ať se ti daří. :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři